0316-729240 info@aessence.nl

Fractional IT

diensten

IT-afdeling

Fractional IT is een handelsmerk van Aessence en bundelt alle diensten die Aessence ook afzonderlijk levert in één pakket: uw eigen schaalbare IT-afdeling. Op afstand of bij op kantoor, indien u dat wenst.

Wat we doen

Een complete IT-afdeling voor een fractie van de prijs
Fractional IT biedt een schaalbare, volledig gemanagede IT-afdeling voor MKB-bedrijven.

U krijgt de beschikking over een eigen IT-manager, een IT-consultant voor uw IT-gerelateerde bedrijfskundige vraagstukken, een project manager en een compleet helpdeskteam om al uw IT-vragen te beantwoorden.

U kunt zowel voltijd- als deeltijdondersteuning afnemen.

Zo heeft u toch een volledig IT-team ter beschikking dat op uw bedrijf is ingespeeld, maar u betaalt slechts een fractie van de kosten die u zou betalen als u een eigen IT-afdeling zou moeten inhuren.

aessence

Onze werkwijze

Intakegesprek

Eerst brengen we uw netwerk, gebruikte apparaten en gebruikerseisen en -wensen in kaart. Op basis daarvan krijgt u een duidelijk dienstenvoorstel, aangepast aan de eisen en wensen van uw bedrijf.

Optimalisatie

We zorgen voor een schone lei door uw computernetwerk op te schonen, zodat we het goed en efficiënt kunnen beheren en ondersteunen.

Beheer en ondersteuning

Om uw IT-omgeving constant te kunnen monitoren en pro-actief op mogelijke problemen te kunnen reageren, installeren we remote support software en nemen we u de verantwoordelijkheid voor het beheren van uw computer netwerk en apparaten uit handen.

service

Uw belangen

Persoonlijke klantenservice

Wij zijn op allerlei manieren bereikbaar voor uw IT-gerelateerde vragen: per mail, al dan niet via het servicedeskportaal waar u de supportvragen vanuit uw organisatie kunt inzien, per chat (Teams, SMS, Telegram) of per telefoon.  Ons team heeft als motto: minder beloven, meer doen. Al onze teamleden worden niet alleen uitgekozen op hun IT-know how, maar ook op hun klantgerichtheid. Daarom zijn we allemaal pur-sang dienstverleners en lopen we graag een extra rondje voor u waar nodig.

Eén aanspreekpunt

Heeft u weinig tijd om u bezig te houden met technische vragen over uw internetverbinding, email, web hosting kwesties, software licenties of contact met andere IT-leveranciers? Met Fractional IT mag u al deze zaken naar ons ‘over de muur’ gooien, ook het contact met andere leveranciers van IT-diensten. Wij behartigen uw belangen alsof ze de onze zijn, houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geven u alle benodigde informatie in een notendop, zodat u doordachte keuzes kunt maken op IT-gebied.

Betaalbare IT-expertise

Of u nu een supportmedewerker, consultant, IT-architect of CIO nodig heeft, met Fractional IT kunt u altijd een beroep doen op de expertise van een complete IT-afdeling. U betaalt een vast bedrag per maand, waar u een vast aantal uren van ons volledige team voor terugkrijgt en een afgesproken responstijd. Heeft u meer tijd van ons nodig, maar is het niet structureel? Dan koopt u eenvoudigweg een aantal uren bij voor die maand. Zo betaalt u alleen voor de dienstverlening die u nodig heeft, maar heeft u altijd een hele IT-afdeling binnen handbereid, zonder de verplichtingen van het zelf inhuren van experts of personeel.

Verbeterde productiviteit

Wij zorgen ervoor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw IT-beslommeringen, waardoor u zich kunt concentreren op andere belangrijke zaken die uw aandacht nodig hebben. U houdt controle over IT-gerelateerde keuzes en het budget – wij bekommeren ons om de technische details.

Een gerust hart

Wie heeft er toegang tot uw vertrouwelijke documenten? Werken uw backups naar behoren en wie controleert dat elke dag? Wat gebeurt er als er brand uitbreekt of u te maken krijgt met een datalek? Al deze vragen kunt u bij ons neerleggen, zodat u met een gerust hart aan uw business kunt werken.

support

Inbegrepen

Snelle ondersteuning
Uw medewerkers krijgen toegang tot onze klantvriendelijke support helpdesk op werkdagen van 8:30 uur tot 17:30 uur. Bel of mail ons, gebruik ons Servicedeskportaal of chat met ons via Teams of Telegram en uw probleem of vraag wordt snel opgelost door ons team.

)Uw eigen ICT manager, CIO of CTO
Uw eigen ICT manager, Chief Information Officer (CIO) of Chief Technology Officer  (CTO) helpt u met al uw vragen die buiten de reikwijdte van IT-support vallen. Denk daarbij aan strategische planning van uw IT-omgeving, security vraagstukken, aankoop van hardware, technische assistentie voor één van uw andere ICT-leveranciers of IT-beheerder.

 

Proactief beheer
Waar mogelijk automatiseren we alle server- en computeronderhoudstaken, zodat al uw apparaten vlekkeloos blijven werken. Ook houden we uw software en operating systemen geüpdatet, zodat ze optimaal beveiligd en stabiel blijven. Patch management, antivirusscans en desktop onderhoud en optimalisatieslagen (bijvoorbeeld het regelmatig leegmaken van temp files), worden met de regelmaat van de klok uitgevoerd.

 

24/7 monitoring
Ongeacht of u van onze 24/7 dienstverlening gebruik maakt, worden uw systemen 24/7 beheerd middels onze monitoring software. Signalering van problemen buiten werktijd is inbegrepen in het pakket. Deze problemen worden bij de aanvang van de volgende werkdag meteen opgepakt.
Indien u wenst dat de problemen buiten kantooruren worden opgelost, kunnen wij u hiervoor een maatwerk 24/7 oplossing aanbieden.

Bruikbare backups
Wij zorgen voor de meest efficiënte en kostenbesparende backup oplossing voor uw bedrijf, afgestemd op uw bedrijfsbehoeften. Indien dit nodig is, kunt u deze oplossing laten uitbreiden tot een volledige Disaster Recovery oplossing, zodat uw bedrijf niet stil komt te liggen als gevolg van een calamiteit.

Beveiliging
Wij helpen u om een doordachte keuze te maken ten aanzien van uw Antivirus software, VPN-, Wifi- en Firewalloplossingen zodat uw netwerk te allen tijde een veilige plek voor uw documenten en werkzaamheden is en blijft.

AVG en GDPR
U kunt ook bij ons terecht voor advies over AVG en GDP-gerelateerde zaken, gegevensprivacy-eisen waaraan uw bedrijf redelijkerwijs moet voldoen. Wij monitoren publiek gemaakte lijsten van datalekken, waarop de emailadressen van uw bedrijf worden getoond en brengen advies uit hoe u hier het beste mee om kunt gaan om risico’s te mijden.

Documentatie en management
Wij zorgen ervoor dat u op elk moment kunt beschikken over up-to-date rapportages over uw netwerk, uw apparaten, licenties, software. U kunt bijvoorbeeld rapportages opvragen over bijvoorbeeld gebruikersgedrag, een inventaris van alle uw hard- of software, licentiegebruik of diskruimte, processorgebruik, Windows-versies van uw pc’s, firmware van uw netwerkcomponenten.

Projecten
U kunt ook aparte projecten laten uitvoeren door ons team met inbegrip van een projectmanager, die uw belangen kan behartigen als er meerdere leveranciers in het spel zijn.

service

Opties

Cloud Backups en Disaster Recovery

Wij bieden verschillende backup oplossingen aan, variërend van een pure Cloud backup tot en met een complete Backup en Disaster Recovery oplossing, waarbij uw IT-omgeving veilig en redundant in een datacenter is geplaatst en uw volledige bedrijfsomgeving indien nodig virtueel in de Cloud kan draaien in geval van calamiteiten, zoals brand of diefstal.

Office 365

Office365 is niet meer weg te denken uit het dagelijks gebruik voor kleinere en middelgrote bedrijven.

Naast uitgebreide e-mail funcionaliteit levert Office 365 ook uitstekende agenda- en planningstools, multi-media communicatiemiddelen zoals Teams, synchronisatie met al uw mobiele apparaten en nog een hoop extra’s waar we u graag over informeren en u adviseren over het gebruik ervan.

Niet alleen leveren wij Office365 licenties tegen een gereduceerd tarief aan onze klanten, we nemen u ook het licentiemanagement uit handen. U krijgt elke maand een overzicht van alle wijzigingen op uw factuur en kunt te allen tijde zelf checken hoeveel licenties u op dit moment in gebruik heeft, maar u hoeft daarvoor zelf geen administratie bij te houden.

Web Hosting en domeinbeheer

Niet alleen kunnen we uw website hosten en uw domein(en) beheren, we leveren ook premium DNS-Services. Deze service wordt alleen aan onze Fractional IT cliënten aangeboden en houdt ook infrastructurele support in. Geen gedoe met mailen of chatten met een helpdesk van uw IT-Provider – u belt ons met uw vraag en wij doen de rest/ Hulp bij het verhuizen van uw domein naar onze servers is inbegrepen in deze dienst.

Website services

Misschien is uw bestaande website toe aan een upgrade? Of wilt u een compleet nieuwe website laten maken?

Ook dit kunnen we voor u verzorgen. Afhankelijk van uw eisen en wensen kunnen we voor u een website ontwerpen die u zelf heel gemakkelijk van nieuwe teksten of foto’s kunt voorzien, mocht u dat willen. Wij zetten de site helemaal voor u op, maar u hebt zelf de mogelijkheid om wijzigingen door te voeren.

Ondersteuning voor uw IT-beheerder

We leveren ook ondersteuning voor uw eigen IT-beheerder, bijvoorbeeld met het formuleren van een IT-beleid, supportproblemen, monitoring of projectleiding of consultancy als onafhankelijke dienstverlening.

Voor meer informatie: